Chcete zacit delat triky a nevite jak na to nebo nevite jak se jaky trik jmenuje, jste na spravne adrese. Budeme se vam snazit priblizit zakladni triky. vsechno si vyzkousejte predem tzv. na sucho, doma (jeste na Zemi).
Zakladni problem je, jak vyresit rozdil mezi "Regular" a "Goofy" kazdy ma nohy jinak, proto budeme vse popisovat jen jako predni a zadni ruku nebo nohu.

Ulozte si tuto stranku, nebo si ji vytisknete, budete to potrebovat !!!

  Jak vyrobit skok?
Zakladni veci pro udelani nejakeho triku je vystavba
skoku, samozrejme si muzete vybrat terenni zlom nebo strz.

Velmi dulezity je sklon kopce v miste dopadu. Vyberte si prudsi svah, protoze pristani nebude takovy naraz, jako kdyby jste dopadli na rovinu. To mnoho lidi nechape. Pri dopadu na rovinu pusobite na zem vsi silou (F). Oproti tomu, kdyz dopadnete ze svahu, nebo do transferu, tak se jen zklouznete a snaze ustojite pristani. Davejte dobry pozor na teren v miste dopadu, pokud si vyberete misto s vrstvou prasanu, nebudou vas tak bolet pady.

  Dobre postaveny skok  


Spatne postaveny skok  

Dopadejte spise na tail, predejdete tim zapichnuti do snehu a katapultazi na obeznou drahu.

Opatrnost se vyplaci, pokud jezdite jen kratce urcite nezkousejte napodobit skoky z 20m skal. Vetsinou to konci tragicky.


TRIX - jak na to?

Ollie - zakladni vec, skoro to nelze nazvat trikem.
Provadi se stejne jako na skateboardu - odrazeni do vzduchu od zadni casti prkna, dulezita cast ollie je zvednuti tailu a pote "prutah" (pokud mate cas muzete udelat grab)
Grab = chyceni prkna

Mute - Chyceni prkna na hrane kde mate spicky predni rukou. Lehce, rychle proveditelny, mate nad letem velikou kontrolu.

Method - Je lepsi chytit prkno predni rukou a to na hrane, kde mate paty. Dulezite je se poradne prohnout (telo je vodorovne, prkno smeruje skluznici vzhuru) jinak to nebude method. Dejte si pozor at nedopadnete na bricho.

Nosegrab - Chyceni prkna za "nose" - spicku, nutny je poradny prutah, pozor na nos!

Tailgrab - Chyceni prkna za "tail" - patku, docela lehce proveditelny trik. Nejlepe vypada pokud ho opravdu poradne protahnete, prkno chytnete pevne do ruky a pritahnete k telu.

Nosebone - Predni rukou chytnete prkno na hrane kde mate paty.

Indy - Zadni rukou chytnete prkno za hranu, kde mate spicky. Pekny, lehce proveditelny snad nejjednodussi trik, lehce kontrolujete dopad.

Shifty - Prkno natocte asi o 90_ nechytejte ho, ale nohama protahnete, pak se zbyva jen otocit zpet a pristat.

Stiffy - Neco podobneho jako shifty, ale je nutne chytit prkno u spicek (jedno jakou rukou), nohy napnete pred sebe, pote se otocte zpet.

Tweaked - Podobny methodu,tento trik je ztizeny tim, ze se musite otocit o 90_, chytnout prkno jako u methodu, natocit se zpet a pristat.

Invert - Rampovy trik, prejaty ze skateboardingu "handplant". Provadi se tak, ze chtnete prkno a rukou se oprete o hranu rampy/quateru. Je malo bodovany ackoli vypada skvele.

Chickensalad - Chyceni prkna predni rukou hrany, kde mate paty. Ruka ovsem prochazi mezi nohama. Pekny trik, ktery vam doda stabilitu pri toceni.

Pokud tohle vsechno znate a umite, tak nam prominte za zdrzovani, postupem casu pro vas pripravime i neco tezsiho.

 

 

Co je to frontside, backside, switchstance?

Frontside "FS" je oblouk, nebo zatacka (na patach), pri niz jste prvnich 90_ celem ve smeru jizdy. Backside "BS" je zatacka (na spickach) na druhou stranu, pri niz jste prvnich 90_ zady ve smeru jizdy. Z toho vyplyva, ze Frontside air je otocka o 180_, a je podstatne lehci nez Backside. Tocit to samozrejme muzete na obe strany o tolik stupnu kolik chcete. Ale radsi se drzte cisel 180, 360, 540, 720, 1080, ... Pokud mate cas na grab, jedine dobre, chyceni prkna pri toceni vam doda stabilitu ve vzduchu.

Switchstance "SS" , jak anglicky mluvici vi, znamena neco ve smyslu obraceny postoj, jizda na druhou stranu nez normalne. Nemusim snad vysvetlovat ze je to trochu tvrdsi orisek.

Vylozene skate triky

V posledni dobe se stale vice klade duraz na technicke triky zname ze skateboardingu. Muzeme spatrit boardslide, vubec ruzne lipslidy,slidy, handraily atd. Pokud to chcete napodobit, tak pocitejte s rychle znicenou skluznici, ale za zabavu to stoji.
Vypada to  jako ve videu "Decade"
.

* Kurzy * Akcie * Práce * Zájezdy * Zájezdy * Meteobox * Auto *