Já vím špatný obrázky na nových se už pracuje

Tequila1.jpg (25350 bytes)

T E Q U I L A

V roce 1910 byl poprvé zaznamenán název Tequila Vine, předchůdce dnešní tequily. Pro výrobu pravé tequily se používá modrých agáve Tequilana Weber, které rostou převážně na území státu Jalisco. Jejich středy, neboli “piňas”, jsou před dalším zpracováním vařeny v parních pecích.

Základní typy tequily

Blanco(Silver, Stříbrná) – jedná se o čistou tequilu, která nezraje v sudech
Oro(Gold,Zlatá) – stejná jako blanco, je pouze dobarvená karamelem
Reposado – je tři měsíce až rok uložená, s jemnější chutí než Blanco
Anejo – zraje v dubových sudech, nejméně rok, spíše déle jak tři roky

Nejlepší aňejo tequilo je Porfidio Single Barrel Aňejo Tequila s kaktusem uvnitř ručně foukaných lahvích, v chuti je velice příjemně znatelná chuť dubového dřeva. Je ještě tmavěji zbarvená než reposado tequila. Dále se dělí tequily podle obsahu cukrů, získaných z agáve.

Tequily podle obsahu

Nejznámnější značky tequily

BlackDeath Gold, Silver
JoseCuervo
TresMagueysBlanco
Arriba Sliver
Sierra Gold, Silver

Olmeca Tequila Anejo, Blanco

 

 

jak se to pije?

Existuje několik postupů, jak se pije u nás tequila.
Nejdříve sůl, pak tequila a zakousnout citrón. Nebo sůl, citrón a zapít tequilou.
Nebudu se zde rozepisovat, který způsob je správný, protože pravda je někde úplně jinde.
Pokud se ti dostane do ruky "100% agave tequila", ať už blanco, reposado nebo aňejo je naprostým barbarstvím ji požívat s něčím takovým jako je sůl a citrón. Zcela by si zničil její chuť. A v Mexiku by se na tebe dívali jako na "gringa".
Sůl a citrón si nech na "nepravé", míchané tequily.

Někdy se též pije zlatá tequila s pomerančem s skořicí.

co je to mezkal:

Když přijdeš v Česku do normálního baru a podíváš se na ceny mezcalu a tequily, tak parodoxně vidíš, že mezcal je dražší než tequila (myslím teď míchanou, ne 100% agave).
Mezcal je ale podřadnější než tequila. A teď řeknu proč.
I když si je mezcal s tequilou podobný v hodně věcech, základním rozdílem je, že mezcal je vyráběn z jiného druhu modré agáve a mexická vláda ho tak nereguluje (na rozdíl od tequily). Mezcal má chuť kouře, protože se při výrobě používá dřevěné uhlí.
A někdy je v něm červ.

 

jak je to s tim cervem:

V žádné tequile nemůže být nikdy červ !!!
Ten se dává pouze do mezcalu. Není to červ, ale housenka, z které se vylíhne motýl, který si poletuje kolem plantáží s modrou agáví.
Někteří věří, že působí jako afrodisiakum. No, kdo ví?

 
                                                                                            ZPET
 
* Kurzy * Last minute * Letenky * Kurzy akcie a burza * Reality a bydlení * Akcie * Rejstřík * Hotel Prague *